A konyha berendezése, konyhabútorok tervezése nem csak esztétikus kell legyen, de praktikus is; műszaki ismeretet igényelő tevékenység. „Tervezés kérdése a műszaki tartalom, és a főzési munkasorrendek optimális kialakítása, a készülékek elhelyezése, távolsága. Választás, mondhatni ízlés kérdése a bútorok külső megjelenése, stílusa, színe, és anyaga, fogantyúja, díszítése.”- állítja a www.tararthome.jimdo.com oldal.
Gyakori a háztartásokban a kis konyha. Egyes esetekben pedig, az amúgy ideális méretű konyha is kicsinek bizonyul. Mindenképpen fontos, hogy az elkerülhetetlen főzés és házimunka mellett, öröm legyen betérni ebbe a helységbe. Néhány tanács arra, hogyan növelheted a teret a konyhádban:
- A konyhai gépeket, mint a konyhai robot, kenyérpirító, szendvicssütő stb., pakold el egy szekrénybe és csak akkor vedd elő, amikor használod, mivel feleslegesen foglalja a helyet a konyhapulton.
- Ha épp nincs időd vagy kedved elpakolni mindig mindent, amit nem használsz nap, mint nap, akkor a fényesebb felületű tárgyakat hagyd elől, hiszen a csillogóbb felületek optikailag növelik a teret.
- A konyhában rengeteg hely kell a tárolásra, ezért jó megoldás, ha kihasználod az egész falfelületet és plafonig érő szekrényt használsz.
- Ha nincs külön ebédlő, az étkezést is a konyhában kell megoldani. Használhatsz átállítható méretű asztalt, vagy épp lenyithatót is, összecsukható széket, vagy támla nélkülit, amelyet az asztal alá tolhatsz.
- Lakberendezők által ajánlott tanács, hogy a kis konyhában a konyhai alapdarabok: tűzhely, hűtőszekrény, mosogató háromszög formában helyezkedjen el.
- Ha az előbbiek nem megoldhatók, a rend minden teret tágabbá varázsol.
Képek:
1.: http://vmbutor.hu/referencia_kepek/klasszikus/Juli_konyha_1.jpg



Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: